Általános / blog

A reziliencia jelentése napjainkban

Furcsa időket élünk. Majd minden héten azon kapjuk magunkat, hogy valami hír vagy esemény megzavarja nyugalmunkat, borzolja idegeinket. Vírusok, háborúk, gazdasági változások – hogy csak néhányat említsünk. Hamar felmegy a vérnyomás… A negatív hatások beleszövik életünkbe a komfortzónán kívüli alkalmazkodást, és valljuk be, az egész evolúció erről szól: amely egyedek tudtak úszni az árral fennmaradtak, akik nem, azok ki- és elpusztultak.

Az embernek adott az a képessége, hogy gondolkodásával tudja irányítani egész testének kivetüléseit. Persze, nem mindenkinek megy ez ennyire egyszerűen.

Reziliencia, a védőburkod

A fenti problémára létezik egy idegen kifejezés: a reziliencia. A reziliencia olyan képesség, amely lehetővé teszi az egyéneknek, hogy az élet kihívásaival szemben álljanak és azokat leküzdjék. Az emberek különböző szinteken rendelkezhetnek ezzel a képességgel, és ez a tulajdonság meghatározó szerepet játszhat az életükben, életérzéseikben. Sajnos nem mindenki tudja a zsebéből előhúzni ezt a “mindenálló pajzsot”, de a jó hír az, hogy a reziliencia fejleszthető. Ennek egyik hatékony módja a reziliencia tréningeken való részvétel.

Péternek a reziliencia tréning segített magasabb szintre lépni

Infláció. Kaptunk belőle bőven az elmúlt években. Sokan veszítettünk emiatt sok pénzt. Elég csak arra gondolni, ahogy a stagnáló fizetéssel állunk a kasszánál és érkezik a kijelzőn a végösszeg, ami majdnem duplája a tavalyi kosarunknak. Ezt az érzést nem tudta Péter – egyik tanítványunk – sem feldolgozni, sűrűn és pánikolva nyomasztotta magát napról-napra. Utolsó elkeseredésében találta meg In-Spiráció és Motiváció tanfolyamunkat, melyben a reziliencia áll a középpontban és ahol megtanítottuk, hogyan lépjen át ezeken a külső hatásokon, melyekre igazából semmi ráhatása sincs. Tudata ugyanúgy befogadta a negatív információt, de a válaszreakciói gyökeresen megváltoztak innentől.

demotiváltból motivált

A reziliencia tréning részletezése

A reziliencia tréningek olyan programok, amelyek célja, hogy javítsák az egyének mentális és érzelmi rugalmasságát. Ezeknek a tréningeknek az általános célja, hogy az emberek megtanulják, hogyan kezeljék a stresszt, az élet nehézségeit, és hogyan alakítsák ki a pozitív hozzáállást, mint válasz-reakciót a nehézségekkel szemben.

A reziliencia tréningek megvalósíthatók személyesen vagy online. Bár tapasztalataink alapján a személyes találkozók gyorsabb elsajátítást tesznek lehetővé. azonban mindkét esetben az előnyök a résztvevők számára jelentősek.

A tréningek során a résztvevők többek között megtanulják, hogyan értsék meg és működjenek együtt másokkal, hogyan kerüljék el a negatív gondolatok és érzések megragadását, és hogyan építsék fel a személyes erőforrásaikat, hogy sikeresek legyenek.

Az egyik fontos előnye a reziliencia tréningeknek, hogy növelik az egyének stressztűrő képességét. Az élet sok területén találkozhatunk stresszel, és ezeknek a tréningeknek a segítségével a résztvevők képesek lesznek jobban kezelni ezeket a stresszhelyzeteket. A stressz kezelése segít az egészséges életmódban is, így a tréningek hozzájárulhatnak az egészséges életmód kialakításához is.

Fontos, hogy a reziliencia és motivációs kurzusok erősítik az egyének önbizalmát és önértékelését is. A tréningek során a Péterhez hasonló embertársaink új kihívásokkal találkoznak, és ezeknek a kihívásoknak a leküzdése növeli az egyén magabiztosságát és önértékelését. Az önbizalom és az önértékelés javulása pedig az élet más – pl. szakmai és párkapcsolati – területeire is pozitív hatással lehet.

Reziliencia és motiváció? Hogy jön képbe a Gyémánthegy?

A Gyémánthegy oktatóközpont akkreditált képző-intézmény, melynél többféle okleveles tanfolyam is elvégezhető. Oktatóink magasan képzett szakemberek, akik a lehető leghatékonyabban adják át a tudást, legyen szó asztrológia tanfolyamról vagy inspirációs, önmotivációs tréningről.