Általános / blog

Szakmai bizonyítvány néhány alkalom alatt legálisan?

Az építőipari képzéseinkre nagyon sokan jönnek úgy, hogy már sok éve a szakmában dolgoznak, de még nem szerezték meg a bizonyítványt. Az előzetes tudásmérés rendszere nekik segítség, ha jó eredményt érnek el, felmenthetőek az órákra való bejárás alól.

60 évesen vissza az iskola padba?

Márk, a húszas évei elején járó agilis fiú jelentkezett hozzánk gipszkarton szerelő képzésünkre. Gyerek kora óta rendszeresen elkísérte apukáját az építkezésekre, így már mindent tudott a különböző technikákról. Remekül haladt a képzéssel, mégis a vizsga előtt két nappal kétségbeesve hívott minket, hogy most tudta meg az apukája, hogy törölni fogják a cége tevékenységét, mert neki sincs meg a szükséges végzettsége, pedig 35 éve van a szakmában. Végül az apukája, Béla is eljött hozzánk, remek eredménnyel megírta az előzetes tudásmérő tesztet, így fel tudtuk menteni az órák nagy része alól, nem kellett végigülnie az 550 órát.

Mi is az az előzetes tudásmérés?

2013. évi LXXVII. törvény a Felnőttképzésről szerint az előzetes tudás mérése:

 “annak felmérése, hogy a képzésre jelentkező dokumentumokkal nem igazolt tanulmányai vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatai alapján képes-e a képzés során elsajátítandó tananyagegység követelményeinek teljesítésére, amelynek eredményeként a követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész – nyelvi képzés esetén a teljesített nyelvi képzettségi szint – alól a képzésre jelentkezőt fel kell menteni;”

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ha érdeklődsz valamelyik képzésünk iránt, és úgy gondolod, hogy a tudás nagy része már a kezedben van, mindenképpen szólj erről! Minden építőipari képzésünk esetén van lehetőséged arra, hogy előzetes tudásmérő teszten bizonyítsd a már megszerzett tapasztalatodat! A személyes beiratkozás alkalmával tudod megírni a tesztet, ebben az esetben gyakorlati feladat nincs. Az eredmény alapján pedig fel tudunk menteni az alól, hogy be kelljen járod az órák bizonyos részére. A tesztnek a teljes anyagot le kell fednie, ezért a gipszkartonos vagy hőszigetelők kevesebbet írnak, mint a falazó kőművesek, mert az utóbbi képzésnek az óraszáma jóval több.

Melyik bizonyítvány mire jó?

A felnőttképzési törvény változásával az egy-két-három évtizede szerzett bizonyítványok által végzett tevékenységek köre bizony változhat. Találkoztunk olyan szobafestő és mázoló bizonyítvánnyal, aminek a tulajdonosa építhet gipszkarton falakat, de többségükről ez nem mondható el. János falazó kőműves bizonyítványt szerzett a kilencvenes évek végén. Ahogy bejelentették idén tavasszal a családi házak energetikai fejlesztésére vonatkozó támogatást, rögtön többen megkeresték, hogy szigetelni kellene majd náluk. Azonban János egyeztetett a könyvelőjével, és kiderült, hogy bár korábban szigetelhetett, a jelenlegi szabályok szerint már nem. Emiatt jött el hozzánk, és élt az előzetes tudásmérés lehetőségével, így a már egyeztetett munkái nem úsznak el.

A legjobbat a végére hagytam!

Mindannyian szeretjük a hűsítő kedvezményeket, ezért arra gondoltunk, a nyári szezonra kellemes árat hozunk Nektek. Iratkozz be valamelyik építőipari képzésünkre, gyere el előzetes tudásmérést írni a nyáron, és fizess a képzésért 285.000 Ft helyett 240.000 Ft-ot!

Az ajánlat az alábbi dátumokra érvényes:

Gipszkartonszerelő: június 3., július 1. és augusztus 5.

Hő-és hangszigetelő: június 10., július 8. és augusztus 12.

Falazó kőműves: június 17., július 22. és augusztus 26.

Vízszigetelő: június 24., július 29. és augusztus 27.

Ipari szigetelő bádogos: június 18., július 29. 

Részletek és jelentkezés Rékánál: 0670 3488008