Általános / blog

Az Asztrológia kevésbé ismert oldala: interjú Furár Edittel

Bemutatkozik legújabb képzésünk, az Asztrológiai Pszichológia (AP) szakmai oktatója

Ki is tudná a lehető leghitelesebben bemutatni a témát, ha nem a tanfolyam trénere, Furár Edit asztrológus, aki megosztja most személyes tapasztalatait és kapcsolatát az Asztrológiai Pszichológia szakággal kapcsolatosan:

Kedves Edit, mesélnél az asztrológiának ezen speciális területéről?

Az Asztrológiai Pszichológia (AP) egy összetett és fantasztikusan hatékony módszer, amely az asztrológiai képleted segítségével megmutatja erősségeidet, a rád váró kihívásokat és feladataidat, nehézségeidet, illetve azok feloldásához lehetőségeidet. Ahogy mentoromtól is tanultam 13 évvel ezelőtt:

„Az Asztrológiai Pszichológia nem determinál, nem jósol és nem ítélkezik. Tiszteletben tartja, hogy mindenki önálló indivídum, akinek a saját környezetében, saját képességei szerint kell boldogulnia. A született adottságok és képességek tudatos használatával, a személyes sajátosságok ismeretével megfelelő döntésekkel tudatosan irányítható a sors. Ennek alapja az önismeret.”

Bertalan Éva AP irányzat magyarországi megalapítója.

Hogyan jött az életedbe az Asztrológiai Pszichológia?

Volt az életemnek néhány pillanata, amikor úgy éreztem könnyebb lenne abbahagyni mindent, mint tovább haladni az adott úton. Nem egyik pillanatról a másikra alakult ez ki, sokkal inkább egy folyamat volt számos mérföldkővel, amelyek külső hatásként terelgettek végül a megfelelő irányba. Jó néhány esemény és ember kellett ahhoz, hogy megszerezzem azt a tudást és hitet, hogy szakmát változtathassak és azzal foglalkozzam, amit szívem mélyén mindig is akartam.

Ebben az időszakban – keresve az utamat – találkoztam Bertalan Évával az Asztrológiai Pszichológia irányzat lelkes tudorával, azóta tisztelettel és szeretettel gondolok rá minden pillanatban, mert óriási hatással volt az életemre.

A tanfolyamon rájöttem, hogy minden rendben van velem, csak félre ismertem önmagam. Nem a megfelelő döntéseket hoztam, vagy inkább nem is hoztam. Ráadásul újra előtérbe került a pszichológia, a lelki megélések problematikája.

Mit adott számodra az Asztrológiai Pszichológia?

Az AP által rátaláltam önmagamra és arra a területre, amivel a szívem mélyén mindig is foglalkozni szerettem volna.

A tanfolyam által döbbentem rá, hogy ha nem én irányítom a sorsom, akkor a „sors” irányít engem, hisz mindenki egy feladattal születik. Erre a feladatra lehet tudatosan (szellemi szinten) készülni, vagy az eseményeket külső hatásként (betegség, válás), vagy végleges szakadásként megélni.

Az alaptanfolyam elvégzését követően elvégeztem az oktatói haladó tanfolyamot is 2010-ben. Ezt követően elindítottam önálló tanácsadásaimat, tanfolyamaimat, ahová a fiataloktól egészen az idősebb korosztályig érkeznek emberek, akik azt kutatják, mi az életfeladatuk valójában.

asztrológia tanácsadás

Milyen jellegű kérdésekkel, problémákkal szoktál a leggyakrabban találkozni egy-egy személyes tanácsadás során?

A tanácsadásokon elhangzó leggyakoribb kérdés párkapcsolati krízissel kapcsolatos: válni, vagy együtt maradni. Általában a nők kezdeményezik az elemzést, mert meg szeretnék érteni, menteni a kapcsolatot. Ha már túl van a váláson, akkor pedig fel szeretne állni a fájdalomból, az önmarcangolásból.

Gyakori megkeresés még az úgynevezett „Y” elágazás: merre tovább a munkában, a tanulásban, az egészségben, vagy éppen a gyermekvállalásban. Volt, hogy egy gyermek születése a sok-sok beszélgetés (tanácsadás) következtében születetett meg, mint az új kapcsolatuk gyümölcse.

Példa: Válás utáni találkozás ahol mindkét félnek egy-egy gyermeke volt már és nem találták a hogyan tovább kérdésre a válaszokat. Tanácsadás után azonban minden megváltozott. Most már boldog 3 gyermekes család lettek és sikeresek a vállalkozásukban is.

Rengeteg különböző helyzettel találkoztam már. Például az egyik házaspár különböző célokkal érkezett, mégis a legfőbb volt, hogy együtt maradjanak. Az asztrológiai pszichológia elemzéssel megkerestük a legideálisabb lehetőségeket a közös gyermekvállalás mellett, az egyéni karrier megvalósítására. Így egyikőjük külföldi tanulmányok folytatását célozta meg, míg párja itthon a spirituális fejlődés útját. Mindketten megtalálták számításaikat, azóta is szívesen jönnek, ha egy újabb döntést kellene hozniuk.

Mi a helyzet a személyes tapasztalatokkal? Volt olyan élethelyzet, amiben neked segített az AP?

„Hallottam már sokszor: derült égből, villámcsapás. Na, ez pont olyan volt.  Amikor már a gyerekek kiröpülnek, élhetnénk boldogan édes kettesben, egymásnak és akkor közlik veled:  -„El akarok válni…!”  Te, mit tennél, ha megkérdeznék tőled?”

 2010. 05. 15-ei előadás anyagából

Na ez volt az a pont, amikor kutatni kezdtem valami után, nem tudtam, hogy mit keresek, csak akartam valamit találni. Ekkor találtam a neten a Bertalan Éva által meghirdetett Asztrológiai Pszichológia tanfolyamot, ami épp másnap kezdődött. Nem csak én, hanem a volt (2004-ben elváltunk), majd leendő férjem is (újra összeházasodtunk 2008-ban) kíváncsian hallgatta beszámolómat, olvasgatta a tananyagot, hisz mi voltunk az elsők, akiket jó alaposan kielemeztem és ebből írtam a vizsgadolgozatomat is. Azóta is foglalkoztat a „Válni, vagy maradni” téma.

Miben más a csoportos tanfolyam, mint az egyéni tanácsadás?

Csoportos tanfolyam és tanácsadás között óriási különbség van.

A tanácsadás egy, vagy max 3 fő részére (pár, vagy 1-2 szülő és a gyermek) nyújt szolgáltatást. Konkrét problémára keresik a választ. Gyakran szkeptikusan, mert csak valaki-valakije hozzám irányítja és végső elkeseredésében már úgy is bevállalja, hogy nem hisz az egészben. A végeredmény így is az, hogy megérti önmagát és a probléma megoldására talál saját választ. Nem én adom meg a megoldást én csak megmutatom a lehetőségeket. A döntés, hogy merre tart ő hozza meg.

A csoportos tanfolyam ehhez képest több személy egyszerre, akik valamiért jelentkeztek. Más-más motivációval.  Van, aki már jártas az asztrológiában, de ezt az irányzatot meg akarja ismerni. Van, aki épp egy probléma kellős közepén van és úgy gondolja, hogy a tanfolyamon megismeri önmagát, ill. a probléma gyökerét. Egy csoport találkozása nem véletlen, egy közös „probléma” hozza össze őket. Minél nagyobb a létszám, annál több „probléma csoport” alakulhat ki. Eleve lesz két irányzat, egyik, aki inkább ismerkedni akar az asztrológiával, másik, akinek tényleges gondja van.

Kinek ajánlanád a tanfolyamot?

A tanfolyam elsősorban azoknak szól, akik szívesen megismerkednének az asztrológiai pszichológia irányzattal és mélyebb ismereteket szeretnének elsajátítani ebben a témakörben, ezáltal jobban megismerni önmagukat.

Saját tapasztalatom szerint, aki elvégzi az egész tanfolyamot, képes lesz mélyebb személyiségelemzésre, akár saját maga számára, akár mások útbaigazítására.

asztrológiai pszichológia rajz

GYERE ÉS VEGYÉL RÉSZT EGY MÉLYEBB ÖNISMERETI UTAZÁSON, AHOL A SAJÁT KÉPESSÉGEIDET MEGISMERHETED, EZÁTAL FELOLDÁST TALÁLHATSZ PROBLÉMÁID, KRÍZISHELYZETEID MEGOLDÁSÁRA.