Általános / blog

Itt vannak a 2024-es Szobafestési Trendek: Színek, Stílusok és Technikák

Az otthonunk festése mindig egy izgalmas és kreatív módja annak, hogy kifejezzük személyes stílusunkat és átformáljuk környezetünket. Ahogy 2024 közeledik, érdemes megismerkedni a következő év legújabb szobafestési trendjeivel. A színek, stílusok és technikák terén rengeteg újdonság vár ránk, nézzük mire számíthatunk!

A festék- és pácmárkák minden évben komoly kutatásokat végeznek, hogy az eredmények alapján meghatározzák és előre jelezzék azokat a színeket, amelyek megtestesítik a következő évet. Az aktuális év színei ahogyan az a divatban, vagy lakberendezésben, úgy meghatározó szerepet játszanak a szobafestésnél is, amely alól 2024 sem lesz kivétel. 

Emeld magasabb szintre otthonodat, kezdd a szobafestéssel, amelyhez itt vannak a 2024-es szobafestési trendek! 

2024-ben az egyik meghatározó tendencia az úgynevezett „fenntartható paletta” lesz. Különféle zöldek, földszínek és természetes árnyalatok válnak kiemelkedővé, amelyek nemcsak harmóniát sugallnak, hanem a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget is kifejezik.

érzéki érintés

Forrás: www.dulux.hu

A 2024-es év Dulux színe az úgynevezett “Érzéki érintés”. Ez a letisztult, visszafogott árnyalat célja, hogy pozitív érzésekkel töltse meg a mindennapokat.

“Az Érzéki érintés egy kifinomult, optimista szín, amelyet a madártollak és az esti felhők lágysága ihletett. Amellett, hogy önmagában is egy meleg és praktikus árnyalat, alapszínnek is kiváló, és számos más árnyalattal kombinálható. Lágy és kifinomult, különböző fényviszonyok mellett különböző árnyalatokat vesz fel, meleg hatást kölcsönöz az északi fekvésű helyiségeknek, és lágyságot visz a napsütötte szobákba.”  

Dulux

Érzéki érintés 2

Forrás: www.dulux.hu

érzéki érintés 3

Forrás: www.dulux.hu

A Sherwin-Williams 2024-es színét az “Upward” névre keresztelték, amely a lelassulást és a levegő vétel utáni, kitisztult elmét jelképezi.

upward

Forrás: www.architecturaldigest.com

upward 2

Forrás: www.sherwin-williams.com

Benjamin Moore 2024-ben az év színének az úgynevezett “Blue Nova”-t választotta, ahol az ibolya és a kék egy pazar árnyalatban egyesül.

blue nova

Forrás: www.realsimple.com

Helyiségspecifikus festési stílusok, amelyekkel garantáltan profi hatást érhetsz el!

  • Nappali: A nappali középpontja a kényelem és a vendégszeretet. A színes falak, kombinálva természetes textúrákkal, például fa- vagy betonhatású falfestéssel, egyedülálló atmoszférát teremtenek.
szobafestési trendek nappali

  • Hálószoba: A helyiségben a nyugalom és a pihenés az elsődleges cél. A meleg és mély színek, például mélyzöld vagy sötétbarna, a hangulatos éjszakai pihenést segítik elő. Az ecsetvonásokkal vagy texturált festéktechnikákkal extra mélységet adhatunk a falaknak.
szobafestési trendek háló

  • Konyha: A konyha területén a fényes és könnyed színek uralkodnak majd, például pasztell rózsaszín vagy sárga árnyalatok. A modern konyhákban a kontrasztos színek és a fényes, fémből készült kiegészítők egyaránt otthonos hangulatot teremtenek.
szobafestési trendek konyha

  • Fürdőszoba: A fürdőszoba terén a tengerészeti témájú színek, mint a mélykék és tengerzöld, fognak hódítani. A csempék és a falak kombinálása ezekkel a színekkel egy frissítő és egyben elegáns fürdőszobát eredményez.
szobafestési trendek fürdő

Ha már profizmus: festési technikák és a szobafestő szerepe

Az új évben a szobafestési trendek különböző festési technikákat is magukkal hoznak. Az egyik kiemelkedő technika a dombornyomott festés, amely textúrát ad a falaknak, miközben a színeket hangsúlyozza. A faux márvány hatású festés szintén egy trendi választás lesz, különösen a fürdőszobákban, elegáns és luxus környezetet teremtve.

A szobafestők szakértelmükkel és kreativitásukkal segítenek megvalósítani ezeket az elképzeléseket. A személyre szabott tanácsokkal és precíz munkájukkal biztosítják, hogy otthonunk a legújabb trendek szerint pompázzon.

Miért éri meg szakemberrel végeztetni a munkafolyamatot? Itt van 4 nyomós indok rá: 

  • Tapasztalat és szakértelem: A szobafestő szakemberek évek óta foglalkoznak a festés művészetével, és rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és szakértelemmel. Ismerik a különböző festési technikákat, színelméleteket, és képesek elvégezni a munkát a legmagasabb minőségi szinten.
  • Professzionalizmus: A szobafestők rendszeresen képzik magukat az aktuális festési trendek és technikák terén. Megfelelő eszközöket és anyagokat használnak, hogy az eredmény hosszú távon tartós és esztétikus legyen.
  • Idő és energia megtakarítás: A saját szobafestés sok időt és energiát igényel, és az eredmény nem mindig olyan, mint amit elképzeltünk. A szakember gyorsan és hatékonyan végezheti a munkát, így Önnek nem kell hosszú napokat festéssel töltenie.
  • Minőségi végeredmény: A szobafestők precíz és professzionális munkát végeznek, így garantálható, hogy az eredmény szép és tartós lesz. Egy jó szobafestővel az otthonod valóban kifejezővé és egyedivé válik.

2024-ben a szobafestési trendek nemcsak a falakat díszítik, hanem tükrözik is a lakók egyéniségét és stílusát. Bátran kísérletezzünk a színekkel és technikákkal, és hozzunk létre egy olyan otthont, amely nemcsak divatos, de igazán személyes is. A szobafestés az otthonunk lenyűgöző kifejeződése lehet, és a szobafestő a kulcsa ennek a varázslatos átalakulásnak.